Verse Mango chutney; Zo doe je dat!

Verse Mango chutney; Zo doe je dat!

Deze mangochutney is een feest om te maken. Combineer bij vis, bij kip, of serveer bij een varkenshaasje.

  • 1 grote, rijpe mango
  • 75 gram ui
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram gepelde walnoten
  • 150 ml witte wijnazijn
  • 50 gram rozijnen
  • 1 kruidnagel
  • 150 gram suiker
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 eetlepel citroensap

Schil de mango en snijd deze in stukjes. Bewaar de pit. Snipper en ui en knoflook. Hak de walnoten fijn. Verhit in een braadpan de mangostukjes met de ui, knoflook en azijn. Laat op een half hoog vuur ca. een half uur zachtjes koken. Roer af en toe. Verwijder de mangopit en voeg rozijnen, kruidnagel en suiker ote. Laat het geheel nog 10 minuutjes koken. Breng de chutney op smaak met cayennepeper, citroensap en een halve eetlepel zout. Laat nog 10 minuten koken tot het geheel de dikte van jam heeft. Roer dan de walnoten erdoor. Doe het geheel over in een schone jampot, doe er huishoudfolie over en dan het deksel er op. Laat het geheel in de koelkast afkoelen en bewaar tot gebruik. Je kunt deze mangochuntney enkele weken bewaren.

 

mango1 



Heeft het gesmaakt, of heeft de informatie geholpen? Laat het ons weten! Heb je een vraag? We helpen graag!