Verse Mango chutney; Zo doe je dat!

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Verse Mango chutney; Zo doe je dat!

Deze mangochutney is een feest om te maken. Combineer bij vis, bij kip, of serveer bij een varkenshaasje.

  • 1 grote, rijpe mango
  • 75 gram ui
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram gepelde walnoten
  • 150 ml witte wijnazijn
  • 50 gram rozijnen
  • 1 kruidnagel
  • 150 gram suiker
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 eetlepel citroensap

Schil de mango en snijd deze in stukjes. Bewaar de pit. Snipper en ui en knoflook. Hak de walnoten fijn. Verhit in een braadpan de mangostukjes met de ui, knoflook en azijn. Laat op een half hoog vuur ca. een half uur zachtjes koken. Roer af en toe. Verwijder de mangopit en voeg rozijnen, kruidnagel en suiker ote. Laat het geheel nog 10 minuutjes koken. Breng de chutney op smaak met cayennepeper, citroensap en een halve eetlepel zout. Laat nog 10 minuten koken tot het geheel de dikte van jam heeft. Roer dan de walnoten erdoor. Doe het geheel over in een schone jampot, doe er huishoudfolie over en dan het deksel er op. Laat het geheel in de koelkast afkoelen en bewaar tot gebruik. Je kunt deze mangochuntney enkele weken bewaren.

mango 

mango1 


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Kookschool

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety