Makreel in mosterdsaus

Makreel in mosterdsaus

Vis kun je prima in de magnetron bereiden. Deze kookmethode lijkt een beetje uit te raken, maar dat apparaat staat er niet voor niets. Vandaag gebruik je deze wel en hoe?

  • 2 makrelen
  • 1 ui
  • 2 deciliter witte wijn
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 20 gram boter
  • 20 gram bloem
  • 1 deciliter melk
  • 2 eetlepels scherpe mosterd
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie
  • 1 eetlepel verse bieslook
  • peper en zout

De schoon gemaakte, hele vissen ‘kop aan staart’ in een ovenschaal leggen en een klein stukje aluminiumfolie strak om de koppen en staarten wikkelen. Het vel met een scherp mesje op enkele plaatsen voorzichtig insnijden.
De ui pellen en in ringen snijden, deze op de vis leggen. De wijn en de mosterdzaadjes toevoegen en de vis (afgedekt) 8-10 minuten op 100% verwarmen. De vis voorzichtig uit de schaal nemen en op een magnetronbestendige schaal afgedekt laten staan. Het kookvocht zeven.
In een glazen litermaat de boter in circa 1 minuut op 100% smelten en de bloem erdoor roeren. De melk en 1 deciliter van het kookvocht toevoegen en de saus in circa 3 minuten op 100% aan de kook brengen. Het dikke papje van de bodem goed los roeren en de saus met een garde los roeren. Eventueel kan de saus nog iets worden verdund met kookvocht.
De mosterd en de kruiden door de saus roeren en de saus over de vis schenken. De schotel met vis nog 1 minuut op 100% in de magnetron zetten en dan serveren.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*