Makkelijke plaattaart met peer, gorgonzola en walnoten

Makkelijke plaattaart met peer, gorgonzola en walnoten

 

Makkelijke plaattaart met peer, gorgonzola en walnoten

De herfst is weer in aantocht, de avonden worden langer en de kaarsjes kunnen weer gezellig vroeg aan. Bij dit sfeertje hoort natuurlijk een heerlijk herfstig recept; een plaattaart met peer, gorgonzola en walnoten!
Het is ook een makkelijk recept, de taartbodem maak je van bladerdeeg op een bakplaat, randjes omvouwen et voilà! Even in de oven voorgaren, daarna beleggen met de ingrediënten en nog even ”afbakken”.  Na het proeven van deze heerlijke variatie kun je dit recept natuurlijk ook als basis gebruiken en een plaattaart maken met jou favoriete combinatie van ingrediënten.

Zo maak je de plaattaart
plaattaart peer 2voor 1 persoon

  • 1/2 rol verse bladerdeeg
  • 1 rijpe peer, in plakken gesneden
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 50 gram gorgonzola
  • handje walnoten
  • cremaceto (een cremige saus op basis van balsamicoazijn)
  • tijm
  • zeezout
  • peper

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop het bladerdeeg. Maak een opstaand randje van ongeveer 1 cm en prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak het deeg voor 12-15 minuten in de oven tot het deeg begint te kleuren.

Haal de bodem uit de oven, besmeer met crème fraîche en leg hierop de plakjes peer. Verbrokkel de gorgonzola erover en verdeel de walnoten over de taart. Breng op smaak met een beetje zout, peper en tijm. Zet de plaattaart voor 15 minuten terug in de oven.

Haal de plaattaart uit de oven en druppel er wat cremaceto over.

Enjoy!

 


Anneke Oele

Anneke Oele

De laatste jaren heb ik mij verdiept in het pure koken, oftewel koken zonder pakjes en zakjes. Met behulp van bijvoorbeeld verse kruiden kun je ook heerlijk gerechten bereiden, zonder hierbij de e-nummers die bijvoorbeeld in de maaltijdmixen zitten. Door een gezonder eetpatroon kreeg ik minder last van lichamelijke klachten en kreeg ik meer energie!

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...