Gewoon een lekker alledaagse macaroni schotel uit de oven. Heerlijk om met z’n allen rond de tafel te gaan en de schaal een paar keer door te geven. Uiteraard gebruiken we verse tomaatjes. De macaronigroenten kun je naar wens natuurlijk zelf samenstellen.
- 400 gram gesneden macaronigroenten
- 200 gram tomaten
- 200 gram champignons (in plakjes)
- 100 gram schouderham in blokjes
- 100 gram belegen kaas in blokjes
- 1 liter water
- 2 theelepels zout
- 300 gram macaroni
- 50 gram boter of margarine
- 30 gram paneermeel
- 40 gram geraspte kaas
Verwarm de oven voor op 225 graden. Breng het water en zout aan de kook, voeg de macaroni toe en kook ze gaar in 10 minuten. Laat de margarine lichtbruin worden en bak hierin de macaronigroenten al omscheppend gaar. Kruis de tomaten in, dompel ze even in kokend water en ontvel ze. Snijd ze vervolgens in partjes, voeg de tomaten en de champignons toe aan de macaronigroenten en bak ze even mee. Giet de macaroni af en doe de groenten erbij. Voeg de hamblokjes en kaasblokjes toe aan het geheel. Doe alles over in een ingevette ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Bestrooi de bovenkant met de paneermeel en de geraspte kaas. Plaats de schotel op een rooster bovenin de voorverwarmde oven en laat er in ca. 10 minuten een bruin korstje op komen. Serveer de schotel met een frisse salade.
Lijkt me heel lekker, maar ik raad je niet aan een schaal door te geven die uit de oven komt ……
Pas op je vingers! Dank voor de waarschuwing Mathilda 😉