Macaroni met broccoli en spek

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 350 gram macaroni
  • 250 gram spekblokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 gram broccoli
  • 0,5 deciliter slagroom
  • 0,5 deciliter witte wijn
  • zout en peper
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas

Maak de ui schoon en snijd hem fijn. Pers de teentjes knoflook ui. Maak de broccoli schoon en verdeel hem in roosjes. Bak de blokjes spek uit in een pan. Neem de gebakken spekblokjes met een schuimspaan uit de pan en houd ze apart. Fruit de ui en knoflook ongeveer 3 minuten in het spekvet.Voeg dan de broccoli en de wijn toe. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de groente ongeveer 15 minuten zachtjes stoven tot hij gaar is. Kook intussen de macaroni volgens gebruiksaanwijzing op het pak gaar. Laat de macaroni uitlekken. Voeg de uitgelekte macaroni met de spekblokje en de slagroom toe aan het gare broccolimengsel. Schep alles goed door elkaar en laat het gerecht goed warm worden. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de macaroni in een schaal en bestrooi het met de geraspte kaas.

Lekker Tafelen
Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!
Lekker Tafelen

0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Hoofdgerechten

Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje

Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje   0

 Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje Iedereen mag er het zijne van vinden, maar ik ben blij dat we ieder jaar weer onze eigen speciale Hollandse koninklijke feestdag hebben. Dit jaar voor het eerst een [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety