Deze heerlijke en voedzame maaltijdsoep ga je na de eerste keer maken zeker vaker op tafel zetten.
- 5 grote vastkokende aardappels
- 1 prei
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 gram ontbijtspek in dunne plakken
- 1 teentje knoflook
- 1 liter kippenbouillon
- 400 gram tomaten
- 4 eetlepels basilicum
- peper en zout
Schil de aardappels en snijd ze in dobbelsteentjes. Snijd het wit van de prei in ringen. Verhit de olijfolie in de wok. Voeg het fijngesneden ontbijtspek, de aardappelblokjes, de prei en de fijngehakte knoflook toe, Bak het 5 minuten en voeg vervolgens de kippenbouillon en de tomaten toe. Kruid met peper en zout, breng aan de kook en laat nadien nog 20 minuten sudderen.
Mix de helft in de blender. Doe de mix terug in de wok en roer goed. Verdeel de soep over 4 kommetjes en voeg tot slot enkele blaadjes basilicum toe.
voor hoeveel personen is dit?
Deze tomatensoep is geschikt voor 4 personen of 2 grote eters.