Maaltijdsoep van chorizo en kikkererwten – gezelligheid troef!
Laat die winter nu maar komen met deze dampende pittige maaltijdsoep waar je lepel bijna rechtop in blijft staan. Maar dat dit alleen een gerecht zou zijn voor de winter is natuurlijk onzin. Ook de rest van het jaar is dit natuurlijk ook een hele fijne maaltijdsoep om op tafel te zetten.
Naar het einde van de week is het in de koelkast altijd wel een beetje zoeken naar wat ik nog met de resterende ingrediënten kan maken. Een blikje kikkererwten die de vervaldag nabij waren en een lekkere pittige Spaanse chorizo werden de hoofdingrediënten van deze heerlijke maaltijdsoep.
Zo zie je dat je met een bijna lege koelkast toch nog lekkere dingen op tafel kan toveren. Kijk ook eens je voorraadkast na, je kan daar vast nog voldoende in vinden om samen met wat dingen uit de koelkast wat lekkers mee op tafel te zetten.
Alhoewel je alleen maar zwarte peper en grof zeezout gebruikt geeft de chorizo en de paprika de nodige pit aan dit gerecht en dat extra pittige maakt deze soep extra smaakvol.
Willen jullie ook van dit heerlijke en originele kommetje soep genieten kijk dan vlug een beetje lager.
Wedden dat jullie het ook lekker vonden!
Gedroogde erwten; Met deze recepten scoor je altijd!
Gedroogde linzen, het geitenwollen sokken imago is er af. Want linzen zijn gewoon heel erg lekker en super gezond. Kijk eens bij de recepten!
Maaltijdsoep van chorizo en kikkererwten
voor 4 personen:
- 200 g pikante chorizo
- 1 groot blik kikkererwten
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 rode paprika
- 1 groot blik tomatenblokjes
- zwarte peper en grof zeezout
- enkele blaadjes verse peterselie
Dit gerechtje vraagt maar weinig voorbereiding. Spoel de kikkererwten en laat ze goed uitlekken. Snij de sjalot en de knoflook fijn. De paprika snijden we in fijne reepjes.
Verwarm in een kookpan of in de wok zoals ik deed, de olijfolie en stoof de paprika en de sjalot gedurende een minuut of vier zacht aan. Verhoog het vuur en voeg de knoflook en de chorizo toe en laat gedurende een vijf minuten doorbakken. Daarna voeg je de kikkererwten en de tomatenblokjes toe en laat nog een minuutje of acht sudderen. Kruid af naar wens met zwarte peper en grof zeezout.
Serveer de dampende maaltijdsoep in voorverwarmde borden en werk af met peterselie blaadjes. Lekker met een sneetje (grof) brood.
Tafel lekker!