Luchtige Chocoladesouffle met verse frambozen

Luchtige Chocoladesouffle met verse frambozen

Deze heerlijke luchtige chocoladepudding kun je bij een high tea of afternoon tea serveren maar ook als dessert doen ze het uitstekend! Ze smelten in je mond. Bovendien is het minder bewerkelijk als het lijkt. Je hebt er maar een half uurtje werk aan. Je oven doet de rest.

  • 150 gram pure chocolade
  • 6 eetlepels slagroom
  • 2 theelepels oploskoffie espresso
  • 2 eetlepels koffielikeur (ik gebruikte Cafe Marakesh)
  • 3 grote scharreleieren, gesplitst, plus 1 extra eiwit
  • 150 gram pure chocolade, gesmolten en afgekoeld
  • cacao om te garneren
  • 25 gram gele basterdsuiker + wat extra om te bestrooien
  • wat verse frambozen
  • vanille ijs om te serveren
  • boter om in te vetten
  • 6 soufflé vormpjes

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet de soufflé vormpjes in, bestrooi ze met suiker en zet op een bakplaat. Verwarm de slagroom op een laag vuur in een pan met een dikke bodem. Roer de oplos espresso erdoor en dan de koffielikeur. Giet het in de soufflé vormpjes. Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom tot er zachte pieken ontstaan. Voeg, al kloppend, beetje voor beetje de suiker toe. Doe dit vooral voorzichtig zodat de eiwitten niet weer inzakken. Klop tot het mengsel stijf is maar niet droog!
De de eidooiers in een ander kom, voeg de koude, afgekoelde, gesmolten chocolade toe en meng goed. Spatel er geleidelijk het eiwit door.
Verdeel het mengsel over de souflé vormpjes. Bak 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Strooi er met behulp van een theezeefje wat cacao over en garneer met de verse frambozen. Serveer met een flinke bol vanille ijs.

Tip: Cafe Marakesh is bijna overal verkrijgbaar maar kun je ook vervangen door bijvoorbeeld Tia Maria, cognac, rum of een andere koffielikeur.


Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!