Linzenstoof met spruitjes en koolraap

Linzenstoof met spruitjes en koolraap

Linzen, een typisch winterproduct maar niet meer heel populair in de Nederlandse keuken. Toch kun je met linzen alle kanten op.  Daar hoeft het niet aan te liggen. Hetzelfde geldt voor koolraap. Net als met vele andere producten is gebrek aan productkennis vaak de belangrijkste oorzaak. Is dat ook voor jou misschien de reden dat je een receptuur met linzen gelijk overslaat? Neem dan toch eens even de tijd om dit recept door te lezen, en misschien schept dat voor jou een hele andere kijk op dit geweldige product.

  • 250 gram groene linzen
  • 500 gram koolraap, in blokjes
  • 500 gram spruitjes, schoongemaakt
  • 2 uien in ringen
  • 4 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • 50 gram gedroogde tomaten, in reepjes
  • 1/2 theelepel karwijzaad
  • gemalen chilipeper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 ml. crème fraîche

Verhit de olie in een ruime braadpan en fruit de uien en knoflook zachtjes 5 minuten. Schep de linzen, tijm, gedroogde tomaten en het karwijzaad erdoor. Voeg 600 ml. water toe en breng alles aan de kook. Kook de linzen een kwartiertje op halfhoog vuur. Voeg de stukken koolraap, de spruitjes en naar smaak zout en chilipeper toe. Breng alles opnieuw aan de kook en stoof het gerecht in nog een kwartier gaar. Roer de crème fraîche door het gerecht en proef of er genoeg zout en peper in zit. Serveer met een verse groene salade.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*