Limburgs Zuurvlees

Er zijn meerdere recepten in omloop die de naam Limburgs Zuurvlees dragen. Hier wordt echter vaak de azijn past tijdens het stoven toegevoegd. Lees hier het originele Limburgse recept.

  • 500 gram doorregen runderlappen
  • zout en versgemalen peper
  • 3 dl witte-wijnazijn
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 2 uien
  • 50 gram boter
  • 1/2 eetlepel appelstroop
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • 1 eetlepel aardappelmeel

Runderlappen in grove stukken snijden en bestrooien met zout en peper. In kom azijn mengen met 3 dl water, laurier en kruidnagels en vlees erdoor scheppen. Vlees afgedekt minimaal 12 uur in koelkast zetten. Uien pellen en in ringen snijden. Vlees uit marinade halen en droogdeppen met keukenpapier; marinade bewaren. In braadpan boter verhitten en uiringen bruin bakken. Vlees toevoegen en rondom bruin braden. Stroop, ontbijtkoek en helft van marinade aan vlees toevoegen en geheel afgedekt ca. 3 uur laten stoven. Vlees moet zo gaar zijn dat het uit elkaar valt. (Saus eventueel licht binden door aardappelmeel in kommetje los te roeren met enkele eetlepels afgekoeld kookvocht en door vlees te mengen.) Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met aardappelpuree en een flink glas rode wijn.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*