Lentewok met asperges, peultjes, lente ui & kip – Dit is zo`n recept dat in de aspergetijd voor de nodige afwisseling kan zorgen. Omdat de asperges nu volop verkrijgbaar zijn maak ik er elke week weer iets anders mee, naast de vaste items die regelmatig terugkomen. Toen ik peultjes zag liggen dacht ik weer aan deze heerlijk combinatie. De thaise invloeden zijn terug te vinden in de koriander, kaffir lime leaves en vissaus. Deze ingrediënten geven het gerecht een heerlijke Thaise twist.
Ingrediënten voor 5 personen
- 600 gram kipfilet
- 1 kilo (witte) asperges
- 250 gram peultjes
- 1 bosje lente ui
- 1 Spaanse peper
- 4 tenen knoflook
- klein bosje koriander (15 gram)
- 4/5 kaffir lime leaves
- 4 eetlepels soja saus
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel gembersiroop
- arachide olie om in te wokken
Asperges schillen en in stukken snijden, peultjes afhalen. Aspergestukken en peultjes in een bak doen en er kokend water opgieten. +/- 15 min. laten staan en dan uit laten lekken in een vergiet. Kipfilet in stukjes snijden.
Olie in een wok en de kipfilet samen met de fijngesneden knoflook en peper (als je van pittig houd kun je de pitjes erin laten zitten). Als de kip begint te garen voeg je sojasaus, vissaus, oestersaus, gembersiroop en de kaffir lime leaves toe. Als de kip gaar is voeg je de uitgelekte asperges en peultjes toe. Als laatste de lente ui. Garneren met fijngesneden koriander.
Serveer het met basmati rijst of noedels.