- 8 vellen groene lasagne
- 225 gram zalmfilet, ontveld en in moten.
- 125 gram grof gesneden oesterzwammen
- 1/2 rode paprika in blokjes
- 1 courgette in blokjes
- 1 theelepel geraspte gemberwortel
- 25 gram geraspte cheddar
- 15 gram witte broodkruimels
- 1 gesnipperd uitje
- 35 gram boter
- 2 eetlepels droge sherry
- 2 eetlepels maïzena
- 20 gram bloem
- 3 deciliter melk
- zout en peper
Leg de lasagnevellen in een grote ondiepe schaal. Giet er ruim kokend water over. Kook de vellen 5 minuten op de hoogste stand in de magnetron.
Laag ze enkele minuten afgedekt staan en giet ze dan af. Spoel ze af met koud water en leg de vellen naast elkaar op een schoon werkblad.
Doe de ui en de boter in een kom. Dek de kom af en zet hem 2 minuten op de hoogste stand in de magnetron. Voeg de paprika, de courgette en de gemberwortel toe. Dek de kom weer af en zet hem nog 3 minuten op de hoogste stand in de magnetron.
Voeg de oesterzwammen en de zalm toe. Meng de sherry met de maïzena en roer het mengsel door de ingrediënten in de kom. Dek hem af en kook het geheel 4 minuten op de hoogste stand totdat de vis uit elkaar valt als u er met een vork in prikt. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Roer in een kom de bloem, de boter en de melk door elkaar. Kook het mengsel 3-4 minuten op de hoogste stand, en roer het elke minuut even door, totdat een gebonden saus ontstaat. Roer de helft van de kaas erdoor en wat zout en peper.
Schep de zalmvulling langs de korte kant van de lasagnevellen. Rol de vellen op met de vulling erin. Leg de rolletjes in een grote licht met olie ingevette, rechthoekige schaal. Schenk de saus erover en bestrooi het geheel met de rest van de kaas en de broodkruimels.
Kook het gerecht 3 minuten op de hoogste stand.