Kruidige koekjes voor bij de borrel, tv of tijdens een picknick

Kruidige koekjes voor bij de borrel, tv of tijdens een picknick

Kruidige koekjes voor bij de borrel, tv of tijdens een picknick

Hartige koekjes, zo lekker en zo simpel te maken dat je ze nooit meer zal kopen. Bij een koekje denk je al gauw aan zoetigheid. Nou ik zal je zeggen ook hartige koekjes zijn erg lekker. Je eet ze bij de borrel, bij de tv of een picknick. Het is bovendien een leuke variatie op de geijkte chips of pinda’s.

Deze koekjes zijn gemaakt met tijm, rozemarijn en een snufje kerrie. Je zou er bijvoorbeeld ook komijnpitjes in kunnen doen. Of wat dacht je van wat lekkere sesamzaadjes of geraspte kaas erover te strooien voor het bakken. Je kan er volop mee variëren en erop en erin doen wat jij lekker vindt. En nog een handige tip. Wist je dat je het deeg in de folie zeer goed in kan vriezen? Zo hoef je niet alles in een keer te bakken en heb je steeds heerlijk verse koekjes. Leg het deeg dan een paar uur voor je het wil snijden in je koelkast om te ontdooien.

  • 70 gram boter
  • 40 gram olijfolie
  • ¼ theelepel zout
  • 50 gram parmezaan geraspt
  • 1 ei
  • 185 gram bloem
  • ¼ theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • grof zeezout

Klop de boter, de olie. de parmezaan en het ei romig. Voeg er de kruiden en het zout aan toe en roer goed door. Roer nu kort de bloem erdoor. Neem het deeg uit de kom en maar er 2 worsten van. Dit gaat het makkelijkste door 2 stukken huishoudfolie te nemen, het deeg er in een worstvorm op te leggen en dan de folie op te rollen. Draai de uiteinden goed strak aan en leg minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Haal de folie van het deeg en snijd er dunne plakjes van met een dikte van ongeveer 1cm. Leg deze plakjes op bakpapier op een bakplaat. Strooi er wat grof zeezout en gedroogde tijm over en druk lichtjes aan.

Bak de koekjes 15 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden. Laat ze op de plaat afkoelen. Verpak ze in een koektrommel om ze lekker bros te houden.


Meer over vergelijkbare onderwerpen
bakkenborrelhapjeshapjes
Connie Derks

Connie Derks

Bakken zit me in het bloed, ik werk als banketbakker en thuis ben ik veel in mijn keuken te vinden om daar de lekkerste baksels en gerechten te bereiden.

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*