Wat een heerlijke saus! Je kunt deze saus bij zoveel lekkers serveren. Of je het nu hebt over vis, aardappelen of vlees, de verse kruiden zijn geschikt voor al dit lekkers. Zorg maar gerust dat je een beetje extra maakt!
- 30 gram boter
- 30 gram bloem
- 4 deciliter bouillon
- 1 bekertje zure room (1/8 liter)
- 1/2 eetlepel zeer fijn gehakte peterselie
- 1/2 eetlepel zeer fijn gehakte bladselderij
- 1/2 eetlepel zeer fijn gehakte kervel
- 1/2 eetlepel zeer fijn gehakte dragon
- 1/2 eetlepel zeer fijn geknipte bieslook
- zout en peper
- citroensap of witte wijn
Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Schenk een deel van de bouillon erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat. Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen.
Laat de saus al roerend 3 minuten zachtjes doorkoken. Verdun de zure room al roerend met enkele lepels hete saus en schenk dit mengsel al roerend bij de resterende saus.
Roer de tuinkruiden door de saus en laat deze warm worden, maar niet meer koken.
Breng de kruidensaus op smaak met zout, peper en citroensap of witte wijn.