Kruidenboters, altijd in huis

Kruidenboters, altijd in huis

Kruidenboter is eigenlijk best veelzijdig. Op een lekker toastje of broodje, op een biefstukje. Allemaal bekende voorbeelden van het gebruik van kruidenboter. Wat minder mensen doen, maar best wat uitdaging biedt is het bakken of braden van je vlees in kruidenboter.

Kortom, redenen genoeg om kruidenboter in huis te hebben. Weet je, we maken het zelf!Neem 225 gram zachte ongezouten boter en klop hier 2 eetlepels verse tuinkruiden door. Zet het mengsel in de koelkast om op te stijven en rol het dan in vetvrij papier. Wikkel de rol in cellofaan (huishoudfolie) en leg hem in de koelkast. Je kunt er nu per gebruik een mooi plakje afsnijden.

Hier een aantal andere varianten:

Knoflookboter: Voeg 2 fijngehakte teentjes knoflook toe.

Peterselieboter: Voeg 2 eetlepels gehakte verse peterselie toe.

Citroenboter: Voeg 2 eetlepels citroensap en de geraspte schil van 1 citroen toe. Citroensap en citroenrasp met knoflook en/of verse peterselie is ook een goede combinatie.

Chiliboter: Voeg 1/2 tot 1 van zaadjes ontdaan en fijngehakt chilipepertje toe.

Sjalotjesboter: Fruit 1 gesnipperd sjalotje in boter, voeg 1 eetlepel rode wijn toe en stoof het nog 5 minuten. Laat afkoelen en klop het door de boter.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



7 comments

Schrijf een reactie
  1. Karin
    Karin 16 juni, 2014, 18:48

    Als je de boter strak oprolt in plastic folie en in de vriezer legt kun je hem maanden bewaren. Je snijdt alleen af wat je nodig hebt.

    Reply this comment
  2. Geeropps
    Geeropps 15 mei, 2013, 18:25

    kruidenboters vind ik heerlijk.
    ik probeer ze ook te maken.

    Reply this comment
  3. Judith
    Judith 10 december, 2012, 17:03

    Met blauwe kaas erdoor heen is ook erg lekker of met dragon.

    Reply this comment
  4. imke
    imke 22 juli, 2012, 16:58

    hoe lang kun je deze boter dan nog bewaren?

    Reply this comment
  5. jolanda
    jolanda 14 september, 2011, 16:52

    Zelf maak ik de kruidenboter die iedereen lekker vind
    Roomboter peterselie knoflook citroen en een beetje cognac.Op een pakje roomboter 3 hard gekookte eieren fijn gehakt op smaak met wat peper en zout.

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*