Kruidenboters, altijd in huis

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Kruidenboters, altijd in huis

Kruidenboter is eigenlijk best veelzijdig. Op een lekker toastje of broodje, op een biefstukje. Allemaal bekende voorbeelden van het gebruik van kruidenboter. Wat minder mensen doen, maar best wat uitdaging biedt is het bakken of braden van je vlees in kruidenboter.

Kortom, redenen genoeg om kruidenboter in huis te hebben. Weet je, we maken het zelf!Neem 225 gram zachte ongezouten boter en klop hier 2 eetlepels verse tuinkruiden door. Zet het mengsel in de koelkast om op te stijven en rol het dan in vetvrij papier. Wikkel de rol in cellofaan (huishoudfolie) en leg hem in de koelkast. Je kunt er nu per gebruik een mooi plakje afsnijden.

Hier een aantal andere varianten:

Knoflookboter: Voeg 2 fijngehakte teentjes knoflook toe.

Peterselieboter: Voeg 2 eetlepels gehakte verse peterselie toe.

Citroenboter: Voeg 2 eetlepels citroensap en de geraspte schil van 1 citroen toe. Citroensap en citroenrasp met knoflook en/of verse peterselie is ook een goede combinatie.

Chiliboter: Voeg 1/2 tot 1 van zaadjes ontdaan en fijngehakt chilipepertje toe.

Sjalotjesboter: Fruit 1 gesnipperd sjalotje in boter, voeg 1 eetlepel rode wijn toe en stoof het nog 5 minuten. Laat afkoelen en klop het door de boter.


6 Reacties

  1. Geeropps 18:25, mei 15, 2013

    kruidenboters vind ik heerlijk.
    ik probeer ze ook te maken.

    Reageer op deze reactie
  2. Judith 17:03, dec 10, 2012

    Met blauwe kaas erdoor heen is ook erg lekker of met dragon.

    Reageer op deze reactie
  3. imke 16:58, jul 22, 2012

    hoe lang kun je deze boter dan nog bewaren?

    Reageer op deze reactie
  4. jolanda 16:52, sep 14, 2011

    Zelf maak ik de kruidenboter die iedereen lekker vind
    Roomboter peterselie knoflook citroen en een beetje cognac.Op een pakje roomboter 3 hard gekookte eieren fijn gehakt op smaak met wat peper en zout.

    Reageer op deze reactie

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety