Overal koop je tegenwoordig voorgegaarde en gekruide krieltjes. Maar is dat nou echt jouw smaak? Probeer het eens zelf, het is verrassend simpel en echt lekker. Dat kun je een ander ook voorzetten.
- frituurvet of olie
- 500 gram krielaardappeltjes
- 1 theelepel plantaardige olie
- 90 gram verse koriander, fijngesneden
- 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1 eetlepel vers citroensap
- zout naar smaak
Verhit de olie of het frituurvet in een frituurpan tot 190 graden. Wacht tot de olie goed heet is en bak dan de krielaardappeltjes in ca. 10 minuten goudbruin en knapperig.
Verhit ondertussen in een grote koekenpan of braadpan 1 theelepel olie. Voeg de knoflook en de koriander toe en bak ca. 5 minuten. Voeg dan de gebakken krieltjes toe samen met de komijn en het citroensap. Breng op smaak met zout. Even omscheppen zodat de kruiden zich goed verdelen en serveren maar.