Koolsalade van de markt

Koolsalade van de markt

Koolsalade. Heerlijk light en helemaal van het seizoen. Een inspirerend gerecht want je kunt het werkelijk overal bij serveren. Klassiek, maar op een geheel eigentijdse wijze te verwerken. Serveer als bijgerecht bij een flinke schnitzel of een malse steak, of gebruik de koolsalade als rauwkost op een broodje hamburger of in een wrap. Reden genoeg om een flinke schaal vol te maken. Voor de prijs hoef je het niet te laten.

koolsalade

Koolsalade van de markt (4 soorten kool in 1 salade)

  • 1/4 Chinese kool
  • 1/4 savooiekool
  • 1/4 wittekool
  • 1/4 rodekool
  • handvol bieslook, fijngeknipt

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • zeezout en zwarte peper

Snijd het hart uit elke kool en snjid de kool met een scherp mes fijn. Leg de kool in een grote kom en schep alles om. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom en voeg peper en zout naar smaak toe. Giet de dressing over de kool en schep alles om. Laat de salade 20 minuten marineren. Strooi de bieslook over de koolsla, schep alles om en serveer.

dressing-maken

IMG_9044


Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*