Koolsalade. Heerlijk light en helemaal van het seizoen. Een inspirerend gerecht want je kunt het werkelijk overal bij serveren. Klassiek, maar op een geheel eigentijdse wijze te verwerken. Serveer als bijgerecht bij een flinke schnitzel of een malse steak, of gebruik de koolsalade als rauwkost op een broodje hamburger of in een wrap. Reden genoeg om een flinke schaal vol te maken. Voor de prijs hoef je het niet te laten.
Koolsalade van de markt
(4 soorten kool in 1 salade)
Salade voor 6 personen
- 1/4 Chinese kool
- 1/4 savooiekool
- 1/4 wittekool
- 1/4 rodekool
- handvol bieslook, fijngeknipt
Voor de dressing:
- 3 eetlepels olijfolie extra vergine
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 eetlepels grove mosterd
- zeezout en zwarte peper
Snijd het hart uit elke kool en snjid de kool met een scherp mes fijn. Leg de kool in een grote kom en schep alles om. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom en voeg peper en zout naar smaak toe. Giet de dressing over de kool en schep alles om. Laat de salade 20 minuten marineren. Strooi de bieslook over de koolsla, schep alles om en serveer.