Konijn stoven in bier – Heerlijk voor winterse avonden – Een bijzonder stoofgerecht met konijn. Het stoven doen we in dit geval in bier. Ik gebruikte donker tafelbier van Piedboeuf vooral omdat het een lager alcohol gehalte (1,5%) heeft dan sommige andere bieren waarmee je kookt. Daarnaast is het wat zoeter dan de blonde variant en geeft daarbij de saus een mooie kleur. Ik heb het konijn geserveerd met een peterseliepuree en gebakken abrikozen.
Tip: Dit gerecht is de dag erna nog lekkerder.
Wildrecepten: De lekkerste ideeën met diverse soorten wild
Half oktober begint het wildseizoen. Het culinaire hart van de wildliefhebbers gaat dan sneller slaan. Lekker Tafelen deelt wildrecepten!
Konijn gegaard in Piedboeuf (tafelbier) met peterseliepuree en gebakken abrikozen
Stoofschotel voor 4 personen
- 1 konijn, in stukken
- 2 grote uien, fijn gesnipperd
- 1 el bloem
- 2 flessen Piedboeuf tafelbier
- 2 el mosterd
- 1 snede wit brood
- peper en zout
- boter
- kruidentuitje van peterseliestengels, verse tijm en rozemarijn
Voor de peterseliepuree en de gebakken abrikozen
- 500 g puree aardappelen (kruimige)
- peper, zout en nootmuskaat
- 1 ei
- 1 bosje peterselie, fijn gesneden
- 50 g roomboter
- scheutje volle melk
- 2 verse abrikozen
Laat de boter hazelnootbruin worden in een pan met dikke bodem en bak daarin de met peper en zout gekruide stukken konijn portie per portie langs beide zijden bruin aan. Neem uit de pan en leg ze apart. In dezelfde braadpan eventueel met nog wat boter de fijn gesneden uien aanstoven.
Doe de stukken konijn bij de gestoofde uien en doe er de bloem over. Dit zal helpen je saus in te dikken. Blus af met het tafelbier, leg er het kruidentuitje bij en de met mosterd bestreken snede brood. Laat rustig een uurtje pruttelen op een heel zacht vuurtje.
Kook de aardappelen in gezouten water gaar. Pureer, voeg ei, roomboter en een scheutje melk bij, kruid af met zout, peper en nootmuskaat. Meng er de peterselie door.
Snijd de abrikozen in vier, verwijder de pit en bak ze aan in wat roomboter.
Serveer een portie konijn met de peterselie puree en de gebakken abrikozen op een voorverwarmd bord.
Tafel lekker