Komkommer sausje


Saus voor een klein portie

Doe in een keukenmachine:

1/2 grofgesneden, ongeschilde komkommer, 1/2 geschilde en gesneden wortel, 2 grofgehakte bosuitjes, 1 gesneden rode peper (zonder zaadjes), 1 theelepel geraspte verse gember, 1 eetlepel ongezouten, geroosterde pinda’s en 1 eetlepel fijngesneden koriander. Snijd het geheel fijn, maar niet tot puree.

Verwarm 4 eetlepels basterdsuiker met 2 deciliter witte wijnazijn en 60 mililiter water in een kleine pan. Roer tot de suiker opgelost is. Giet het mengsel in een kom, over de groenten.

Lekker bij Thaise voorgerechten als loempia’s of viskroketjes.


Meer over vergelijkbare onderwerpen
sauzenvoorgerecht
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!


Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*