Komkommer in kerriesaus

Komkommer wordt vaak gecombineerd met een tomaatje of een paprika. Maar ook deze combinatie met kerrie zal je prima bevallen en zorgt voor weer eens wat anders op je tafel.

  • 2 grote komkommer
  • 1 eetlepel boter
  • 2 theelepels kerrie
  • zout
  • 20 gram bloem
  • beetje melk
  • 2 deciliter bouillon(van een blokje)
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Schil de komkommers, snijd ze in de lengte door en verdeel ze in stukjes met een lengte van ongeveer 4 centimeter. Smelt de boter in een pan, doe hier de komkommer, kerrie en snufje zout in, roer het doorelkaar en laat het 10 minuten zachtjes stoven. Haal dan de komkommer met een schuimspaan uit de pan en schenk de bouillon bij het achtergebleven vocht in de pan. Meng de bloem met een beetje melk en bind hiermee de bouillon. Laat de saus eventjes doorkoken en voeg dan de komkommer weer toe. Laat alles goed warm worden en bestrooi het gerecht met peterselie. Lekker met gekookte aardappelen en een balletje gehakt.


Meer over vergelijkbare onderwerpen
bijgerechtenzf
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...