Hoe eenvoudig kan het koken zijn, en hoe lekker kun je dan achterover zakken in de tuin om ervan te genieten. In dit eenvoudige recept ga je lekker aan de slag met een paar verse ingrediënten en er ontstaat binnen luttele minuten een prachtige compote die je zo bij een stukje varkens- of rundvlees kunt geven. Maak wat extra want morgen stop je deze compote met wat reepjes rund- of varkensvlees in een wrap en je smult opnieuw.
- 1/2 komkommer, in kleine blokjes
- 4 schijven verse ananas, in kleine blokjes
- 1 rode peper, zonder zaadjes en in ringen
- 2 sjalotjes of een halve kleine ui, grof gesnipperd
- 2 eetlepels azijn
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel zout
Doe komkommer, ananas en ui in een schaaltje.
Klop een dressing van de azijn met suiker en zout. Giet de dressing over de compote. Schep even goed om en strooi er de peperringetjes over.