Ik had gewoon zin om een cake te bakken. Behalve brood bak ik niet zoveel. Af en toe een appeltaart of MonChoutaart. Mijn geliefde houdt erg van cake. Pas had ik ergens gelezen dat wijnsteenbakpoeder in combinatie met bicarbonaat het gerecht luchtig maakt. Zo is deze cake onstaan en goed gelukt. Hij was binnen een paar dagen op.
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
- 5 gram (wijnsteen) bakpoeder
- 5 gram bicarbonaat
- 50 gram zachte roomboter
- 4 eieren
- 3 grote eetlepels Griekse roomyoghurt
- 200 gram kristalsuiker
- sap en schilletjes van 1 limoen
- pipetje vanille aroma
- 150 gram frambozen (diepvries)
Doe alle ingredienten in een grote kom, behalve de frambozen. Roer met de mixer alles tot een samenhangend deeg. Schep er dan de frambozen door. Beboter een cakeblik.
Zet de oven op 175 graden. Na 10 minuten de cake in de oven afgedekt met aluminium folie 60 minuten laten bakken. De folie eraf halen en nog 10 – 15 minuten bruin laten bakken.