oostenrijk-tirol-culinaire-jacobsweg-paznaun-ischgl

Kipspareribs een lekker alternatief voor de barbecue

Kipspareribs een lekker alternatief voor de barbecue

Spareribs of kipspareribs. Een behoorlijk verschil. Maar beide ideaal om te grillen. Maak je barbecue maar aan want dit wordt smullen. De botjes geleiden de warmte goed en daarmee krijg je een heerlijk stukje vlees.

  • ca. 16 kipspareribs met honingmarinade
  • grofgemalen peper
  • 2 eetl. olie

Steek de bbq tijdig aan en leg de spareribs op het rooster.
Bestrijk ze met een mengsel van de peper en de olie en rooster de kip rondom goudbruin en gaar.
Reken ca. 10 min. per kant (afhankelijk van de dikte)
Keer ze regelmatig en pas op voor het verbranden.
Check de gaarheid door in de kip te prikken; helder vleessap duidt op gare kip.
Lekker met een gepofte gevulde aardappel, bbq saus en salade


Meer over vergelijkbare onderwerpen
barbecuehoofdgerechtenkipvlees
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

  1. koen
    koen 11 april, 2012, 17:08

    Wat zijn dat eigenlijk, die kipspareribs?
    Want zo zien de ribben van een kip er niet uit?

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*