Kippenpootjes met knoflook en citroen


Deze zachtgegaarde kippenpootjes zijn heerlijk als tussendoortje maar doen het ook perfect als een voorgerechtje op een bedje van sla of met een fruitige salsa.

  • 8 tenen knoflook (1 kleine bol)
  • 4 kippenpootjes
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • 1 prei in ringen
  • 1/2 spitskool, fijngesneden
  • handje taugé
  • soja saus
  • 50 ml olie
  • 4 grote tomaten

Snipper de knoflook en wrijf hiermee de kippenboutjes in. Besprenkel ze met het citroensap, kruid ze met peper en zout en bak ze in 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden. Verhit de olie in de pan en bak hierin de prei, spitskool en taugé lekker knapperig, en breng op smaak met de sojasaus en de stukjes gesneden tomaat.


Meer over vergelijkbare onderwerpen
salsasojasausspitskoolvoorgerecht
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!


Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*