Kipfilet met champignons in Goudse kaassaus

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Kipfilet met champignons in Goudse kaassaus

Kipfilet met verse champignons in Goudse kaassaus. “Zo kun je een baksteen lekker maken” is een bekende uitspraak. Voor dit gerechtje heb ik ook altijd dat gevoel. Met een paar simpele handelingen tover je een kipfilet om in een heerlijk herfst/winter gerechtje. Champignons en een saus van Goudse kaas maken dit kipgerecht op eenvoudige wijze toch bijzonder. Serveer het als vleesgerecht of bij een pasta naar keuze.

Kipfilet met champignons in Goudse kaassaus

  • 400 gram scharrel kipfilet
  • 250 gram champignons
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 250 ml. melk
  • 150 gram geraspte Goudse (jong) belegen kaas
  • zout en peper

Verwarm de oven voor op 250 graden. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Verhit wat olie en bak hierin de champignons beetgaar en voeg naar smaak zout en peper toe. Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de bloem toe en roer voortdurend tot het begint te bubbelen. Neem het pannetje van het vuur en voeg dan beetje voor beetje de melk toe tot een mooie gladde saus ontstaat.  Doe 100 gram van de geraspte kaas bij de saus en roer nog een keer goed.

Breng de kipfilet op smaak met peper en zout. Vet een ovenschaal in met wat olie of boter en leg de kipfilet in de ovenschaal. Verdeel de gebakken champignons erover, dan de kaassaus erover en de overige gerapste kaas er over strooien. Zet het gerecht 15 tot 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de korst mooi bruin gekleurd is. Garneer met wat vers geknipte peterselie en serveer met krieltjes en een salade.

Tip: Je kunt dit gerecht ook serveren met tagliatelle.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Hoofdgerechten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety