De eerste kersen zijn alweer rijp. Omdat in mijn tuin geen kersenboom staat, heb ik een paar doosjes gekocht. En al pratende over kersen kwam mijn buurvrouw met een leuk recept: Kip in de hoed. De combinatie van kip, kersen en crème fraîche leken mij vreemd, maar toch wordt het wel een lekkere hartige taart. Het is wel machtig, dus aan een klein stukje heb je genoeg. Een groene salade is er lekker bij.
Nodig voor kip in de hoed
- 350 gram kersen zonder pit
- 6 gemberbolletjes (pot)
- 400 g kipfilet+
- zout en peper
- 50 g boter of margarine
- 1 teentje knoflook
- 1 1/2 zakje kerrie
- 1 bekertje crème fraîche (200 ml)
- 2 eetlepels paneermeel
- 50 g geraspte belegen kaas
- 2 eetlepels melk
- 1/2 eetlepel boter om in te vetten
- 1 eetlepel bloem om te bestuiven
- 1 pakje bladerdeeg
Zo maak je kip in de hoed
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bladerdeeg ontdooien. Kersen wassen en ontpitten. Gember fijnhakken. Kipfilet in stukken snijden en bestrooien met zout en peper. In hapjespan boter verhitten en kip rondom bruinbakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Kerriepoeder erover strooien. Gember, sambal, kersen en crème fraîche erdoor scheppen, 2 minuten laten pruttelen. Vorm invetten. 6 Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 28 cm doorsnede. Vorm bekleden met deeg en met vork gaatjes in bodem prikken. Paneermeel erop strooien en kipmengsel in vorm scheppen. Kaas erover strooien. Rest van plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap iets groter dan vorm. Op vulling leggen en rand dichtdrukken. Bovenkant bestrijken met melk. Hartige taart één richel onder midden van oven in ca. 30 à 40 minuten goudbruin en gaar bakken.
Ik heb geen bladerdeeg gebruikt , maar als ovenschaal pompoen en pastinaak toegevoegd, afgetopt met geraspte kaas, heerlijk
Leuke tip Thea. Fijn dat het gesmaakt heeft!
Kip in de hoed ga ik binnenkort maken. Maar wat is goed of lekker om erbij te eten?
Serveer gewoon met gebakken aardappeltjes / krieltjes Wouter, maar je kunt het ook serveren met alleen een salade