Kerstdiner 2012 met vis

Kerstdiner 2012 met vis

Wij Hollanders wonen aan de prachtige Noordzee. We hebben de Wadden, het IJsselmeer en nog zoveel andere mooie wateren. Waarom zouden we dan niet een keertje vaker vis eten? Bij deze, visliefhebbers opgelet. Anno 2012 willen we je graag laten zien dat het helemaal geen slecht idee is om eens vaker een visje te pakken. Sinds kort schrijft Alex bij ons mee en hij weet als geen ander wat verse vis is. Alex is vele jaren scheepskok geweest. Het hoofdgerecht in deze special is van Alex. Een echte topper! Deze kerst gaan we dan ook echt Lekker Tafelen door gebruik te maken van zijn ervaring.

Voorgerecht

Gerookte zalmbonbon met garnalenmousse

Wil je nog meer vis als in dit gerechtje? Koop goede ingrediënten, en zet in een handomdraai jouw kerst voorgerechtje op tafel. Presenteer eventueel op een groene salade. Deze zalmbonbons ademen de sfeer van de kerst. Wanneer je ze goed presenteert met het nodige groen, zullen deze zalmbonbons je gasten en/of tafelgenoten echt uitnodigen om aan te vallen op het door jou gemaakte kerstdiner. Je hoeft er geen kok voor te zijn, maar dat hoeven zij natuurlijk niet te weten.

Andere door ons aanbevolen voorgerechtjes bij dit menu zijn:

Zalm kroketten uit NormandiëOude kaaskoekjes met garnalensaladeGekruide garnalen op krokante toastHaringbruchetta’sPittige komkommer/garnalencocktailMousse van makreel op geroosterd broodGarnalencocktail met mango

Hoofdgerecht

Gegratineerde kabeljauwfilet met kruiden-kaaskorst

Gegratineerde kabeljauwfilet met kruiden-kaaskorstDit fantastische gerecht kun je uitstekend met kerst presenteren op jouw menu. Het is een eenvoudige topper. Laat je nou niet verleiden om de goedkopere vissoorten hiervoor aan te schaffen. De kabeljauw heeft mooi stevig visvlees wat een geweldige bite geeft aan dit gerecht. De kruiden-kaaskorst wordt gemaakt van Parmezaanse kaas, peterselie met een vleugje tijm en paprika.

Hoe simpel wil je het hebben. Paneren met de kruiden-kaaskorst

Bekijk hier het volledige recept

Bijgerechten

Italiaanse aardappelpuree, Gestoofde venkel en tomaat, appelchutney

Uiteraard serveren we hier de nodige garnituren bij. een verrukkelijke combinatie die je niet al te veel werk bezorgt. Een deel kun je voorbereiden zodat je tijdens deze dagen ook zelf even heerlijk met een wijntje bij je gasten aan kunt schuiven.

Italiaanse aardappelpuree met knoflook, truffelolie en Parmezaan Met Honingtomaten® gestoofde venkel
Deze Italiaanse aardappelpuree. Tip: Verdeel er wat stukjes tomaat of paprika over voor een kleurrijk kerstgerecht. Gestoofde honingtomaten met venkel een perfect passende bijgerechtje bij dit vismenu. En dat met het lekkerste tomaatje van Nederland! Appelchutney de frisse en fruitige aanvulling op dit complete kerstmenu met vis.

Dessert

Witte chocolademousse met passievruchtensaus

Een echt bijzonder kerstdessert vinden wij. Kleur, passiefruit, witte chocolade, het is één al passie, gepresenteerd in een mooi glas. Zo krijgt dit toch al mooie kerstmenu een bijzondere afsluiter.

Bekijk hier het kerstdessert.

Nog koffie liefhebbers?

Heb je nog zin om even heerlijk na te tafelen? Neem dan nog een koffie die je zelf vast niet dagelijks maakt. Twee tips:

Latte Macchiato

Doe 25 ml. koude melk in een glas, schenk 150 ml. warme opgeklopte melk er zo voorzichtig mogelijk bij. Schenk er vervolgens voorzichtig een kop espresso bij.

Franse ijskoffie

Meng 2 koppen espresso met 1 kop franse cognac. Doe er een flinke lepel bruine basterdsuiker bij en voeg een handvol fijngestampt ijs toe. Giet het geheel in een blender en meng tot al het ijs verdwenen is. Giet in een ruim glas en roer zachtjes. Serveer met een rietje.

Voor theeliefhebbers raden we de mooie theebox van ‘Uit Paulines keuken’ aan. Een luxe theebox vol luxe theemelanges. Zet de thee aan tafel. Dat is lekker natafelen!

 

 

 


Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*