Ik zag ze weer liggen. Heerlijke zoete rode kersen. En aangezien de kersen van mijn eigen boom nog niet zover zijn kon ik het niet laten om er wat mee te nemen. Natuurlijk om er kersenpannenkoeken mee te maken. Zo’n kersenpannenkoeken kregen wij vroeger thuis ook altijd maar dan wel met “spekkersen”
Spekkersen zijn tegenwoordug nogal moeilijk aan te komen. Maar ook met deze “gewone” kersen is een smulparij verzekerd.
Ingrediënten voor 8 pannenkoeken:
- 1/2 liter melk
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- zout
- boter
- 250 gram kersen
- (poeder)suiker
Kersen wassen, halveren en pitten eruit halen. Eieren met de melk kloppen, snufje zout erbij. Daarna beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel erbij. Boter in de pan. Als de boter bruin is een schep beslag in de koekenpan en een handvol kersen erop. De pannenkoek omdraaien met behulp van een deksel.
Serveren met (poeder)suiker.