Deze rijst of pastasaus is het hele jaar door een feest. Gewoon om lekker doordeweeks te maken, in een romige saus met een pittige bite door de kappertjes.
- 400 gram kalfsreepjes
- 1 ui
- 250 gram champignons
- 30 boter (of margarine)
- 1 eetlepel bloem (tarwe)
- 1 dl witte wijn (droge)
- 1 dl crème fraîche
- 2 eetlepels kappertjes
- 2 eetlepels peterselie (verse, fijngehakt)
- snufje zout
- snufje peper
Pel en snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de boter in een hapjespan en bak het vlees al omscheppend gaar. Neem het vlees uit de pan en bestrooi het met peper en zout en de bloem. Fruit de ui in het bakvet in ± 5 minuten glazig. Voeg de champignons toe en bak ze ± 3 minuten mee. Schenk de wijn en de creme fraîche erbij en breng alles aan de kook. Voeg het vlees, de kappertjes en peper en zout naar smaak toe en warm alles nog even goed door. Neem de pan van het vuur en roer tenslotte de peterselie erdoor.
Leuk om te horen Liesbeth, probeer evt. de champignons te vervangen voor blokjes courgette.
Gisteren deze saus met rijst gegeten, heerlijk. Die eten we vaker. Wel zonder champignons, die lust er eentje niet.