Kaiserschmarrn

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn is een gerechtje uit de Oostenrijkse keuken. Het bestaat daar ook in zakjes. Die zijn voor zover wij weten in Nederland niet echt verkrijgbaar. Maar met dit recept heb je dat zakje ook niet nodig. De naam komt van keizer Franz Joseph II van Oostenrijk.

  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels rum
  • 4 eieren, gesplitst
  • 1 zakje vanille suiker
  • poedersuiker
  • 30 gram suiker
  • 30 gram boter
  • 1 dl. melk
  • 1 eetlepel bloem
  • zout

Laat de rozijnen een uur in rum weken en laat ze dan in een vergiet goed uitlekken. (Gooi de rum niet weg, zie tip onder). Klop de eierdooiers met zout, suiker en vanillesuiker schuimig. Roer bloem, melk en rozijnen erdoor. Klop de eiwitten zeer stijf en schep ze door het eierdooiermengsel. Verhit de boter in een grote koekenpan tot de boter begint te schuimen en schep het beslag er in. Bak de pannenkoek aan beide kanten lichtbruin. Trek de pannenkoek met 2 vorken in stukjes, laat deze even nabakken en leg ze op een bord. Bestrooi met poedersuiker en serveer warm.

Tip:

  1. Als je bij dit gerecht wat meer rozijnen neemt kun je de extra rozijnen en de uitgelekte rum gebruiken om morgen of overmorgen met ijs te serveren. Of maak een rum-rozijnenvla
  2. Je kunt variëren met de ingrediënten. Voeg er bijvoorbeeld ook eens stukjes appel aan toe met een klein beetje kaneel.

Erbij: Pruimencompote

Breng een halve liter water aan de kook. Voeg 250 gram gewelde pruimen toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes doorkoken. Meng 20 gram maïzena en 60 gram suiker met wat koud water en roer het door het pruimenmengsel. Laat de compote afkoelen.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety