Kabeljauwgratin met prei en kerrie

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

Verrassend snelle ovenschotel met een lekker stukje kabeljauw.

  • 300 gram stevige kabeljauwfilet
  • 2 dunne preien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 125 ml crème fraîche
  • 50 gram geraspte belegen kaas
  • zout en peper

Verwarm de oven voor op 175 °C.  Snijd de preien in dunne ringetjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de prei al omscheppend in ongeveer 4 minuten beetgaar. Roer de helft van het kerriepoeder en zout en peper naar smaak erdoor. Vet een ovenschaal in en verdeel driekwart van de prei over de bodem. Wrijf de kabeljauwfilet in met zout, peper en citroensap en leg de filet op de prei. Roer de crème fraîche en de rest van het kerriepoeder door de rest van de prei. Voeg zout en peper toe en strijk de kerrieroom over de vis uit. Strooi de kaas erover. Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de kabeljauw in 15-20 minuten gaar worden en licht kleuren.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Hoofdgerechten

Upside down rabarbertaart

Upside down rabarbertaart   0

Upside down  rabarbertaart Heerlijk, het rabarber seizoen is weer begonnen. Ik vind het altijd leuk om op zoek te gaan naar recepten die niet te moeilijk zijn om te maken maar [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety