Kabeljauw met venkel en monchou

Hoofdgerecht voor 4 personen – Bereiding 15 minuten – Oventijd 1 uur

  • 6-8 ons kabeljauwfilet
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 2 venkelknollen
  • ½ bakje champignons
  • 2 tomaten
  • 1 pakje Mon Chou
  • Provençaalse kruiden
  • zout en peper
  • 1 dl. groentebouillon
  • citroensap
  • 4-6 flinke aardappels

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Pel en snipper de ui. Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in kleine stukjes. Snijd ook de paprika in kleine stukjes en de tomaten in plakken. Borstel de champignons en hak ze in stukken. Schil en rasp de aardappels. Besprenkel de kabeljauwfilet met wat citroensap. Fruit de ui, paprika en knoflook in wat hete boter. Voeg dan de venkel en champignons toe en de Provençaalse kruiden, zout en peper. Giet er de groentebouillon bij en roer het geel goed door. Schep het groentemengsel in een ovenschaal en leg de vis erop. Leg hierop de plakken tomaat en de in plakjes gesneden Mon Chou. Dit geheel afdekken met de geraspte aardappel. Leg bovenop de aardappel wat vlokjes boter en dek de schotel af met aluminiumfolie. Zet de schaal in de oven en bak het gerecht in ca. 60-70 minuten gaar. Verwijder 15 minuten voor het einde van de oventijd het aluminiumfolie.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*