Snelle Kaas Worst salade met radijs – Kaas worst salade? Kaas en worst. Op bijna elke Hollandse hapjesavond staat dit duo (kaas en worst) wel op tafel. Komt het wel eens in je op om dit duo in een salade te combineren? Heerlijk wanneer je de juiste smaken combineert. Serveer met Zachte Zwitserse bolletjes en je hebt een heerlijk duo. Geroosterd brood met echte roomboter kan natuurlijk ook.
Recept Kaas worst salade:
- 200 gram kaas (wij namen Vinkentaler, Jong belegen kan ook)
- 200 gram gekookte worst (rookworst kan ook)
- 1/2 bosje radijsjes (8 stuks)
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel tomatenketchup
Snijd de kaas en de worst in gelijke reepjes. Meng door elkaar. Snijd de radijs in dunne schijfjes. ’s winters kun je hiervoor ook rettich nemen. Schep door de kaas en worst.
Meng in een schaaltje de mayonaise met de yoghurt en de ketchup. Giet de saus over de salade. Serveer op kamertemperatuur.
Natuurlijk kun je hier onbeperkt mee variëren. Gebruik de kaas of de worst die je lekker vindt. Vervang radijs door rettich, maar ook komkommer en paprika kunnen prima in deze salade. Ook de saus kun je naar smaak aanpassen. Schep bijvoorbeeld wat gesnipperde bieslook door de mayonaise.