Jouw kipnuggets of die van de mac?

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Jouw kipnuggets of die van de mac?

Thuiskoken is goedkoper en lekkerder. Hier het recept voor een flinke pan home made kipnuggets. Met home made frietjes en home made salade ben je gezellig bezig en eet je hartstikke lekker.

  • 600 gram kipfilet
  • 3 deciliter kippenbouillon
  • 100 gram cornflakes
  • 50 gram maizena
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • peper en zout
  • 2 eieren
  • frituurolie

Snijd de kipfilet in blokjes en kook ze 7 minuten in de bouillon. Giet ze af, dep ze droog en laat ze
afkoelen. Doe de cornflakes in een plastic zak, rol er met een deegroller of fles over zodat
het kleine kruimels worden. Meng dit met de maizena, kerriepoeder, peper en zout.

Klop de eieren los met 2 eetlepels water in een diep bord, haal de kipblokjes erdoor en daarna door het
cornflakesmengsel. Druk dit goed aan zodat de kip er rondom mee bedekt is. Verwarm de
frituurolie tot 180 graden en frituur 6 blokjes tegelijk 3-4 minuten tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat
ze uitlekken op keukenpapier.

Serveer met zelfgemaakte frietjes en een salade


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Hoofdgerechten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety