Jachtschotel

Een echte klassieker voor de herfst/winterkeuken. Als het aan mij ligt eet ik dit wekelijks met rode kool  of verse spruitjes.

  • 400-600 gram riblappen of sucadelappen
  • 1-2 uien
  • 2 goudrenetten
  • 3 eetlepel zilveruitjes
  • 2 ½ dl rode wijn
  • 1 eetlepel bloem
  • peper
  • zout of bouillonblokje
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 2-3 laurierblaadjes
  • 5 kruidnagels
  • 7 jeneverbessen
  • 1 kg aardappels
  • 2 ½ dl melk
  • nootmuskaat
  • klont boter
  • paneermeel

Snijd het vlees in dobbelstenen.
Pel en snipper de uien.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes.
Kneus de jeneverbessen of snijd ze met de punt van een mesje voorzichtig in.
Verwarm de wijn even bv. in de magnetron.
Bak het vlees in de hete boter rondom bruin.
Voeg dan de ui toe en laat die ook even kleuren.
Strooi er dan de bloem over en roer het geheel goed door.
Voeg nu de stukjes appel, zilveruitjes, peper, zout of bouillonblokje, koekkruiden, laurierblaadjes, kruidnagels en jeneverbessen toe.
Roer het goed door en giet de warme wijn erover.
Laat nu met de deksel op de pan op zeer laag vuur 2 ½ tot 3 uur stoven.
Schil ondertussen de aardappels en kook ze gaar. Giet ze af.
Verwarm de melk even bv. in de magnetron.
Stamp de aardappels met een pureestamper en roer er de warme melk en een klonte boter door. Breng de puree op smaak met nootmuskaat.
Verwarm de oven voor op 220 º.
Als het vlees gaar is verwijder dan de kruidnagels en de laurierblaadjes.
Doe nu het vlees en het stoofvocht over in een ovenschaal en bedek het met een laag aardappelpuree. Strooi er wat paneermeel overheen en leg er wat klontjes boter op.
Bak het gerecht in ca. 15-20 minuten mooi goudbruin.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*