Jachtschotel

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

Een echte klassieker voor de herfst/winterkeuken. Als het aan mij ligt eet ik dit wekelijks met rode kool  of verse spruitjes.

  • 400-600 gram riblappen of sucadelappen
  • 1-2 uien
  • 2 goudrenetten
  • 3 eetlepel zilveruitjes
  • 2 ½ dl rode wijn
  • 1 eetlepel bloem
  • peper
  • zout of bouillonblokje
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 2-3 laurierblaadjes
  • 5 kruidnagels
  • 7 jeneverbessen
  • 1 kg aardappels
  • 2 ½ dl melk
  • nootmuskaat
  • klont boter
  • paneermeel

Snijd het vlees in dobbelstenen.
Pel en snipper de uien.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes.
Kneus de jeneverbessen of snijd ze met de punt van een mesje voorzichtig in.
Verwarm de wijn even bv. in de magnetron.
Bak het vlees in de hete boter rondom bruin.
Voeg dan de ui toe en laat die ook even kleuren.
Strooi er dan de bloem over en roer het geheel goed door.
Voeg nu de stukjes appel, zilveruitjes, peper, zout of bouillonblokje, koekkruiden, laurierblaadjes, kruidnagels en jeneverbessen toe.
Roer het goed door en giet de warme wijn erover.
Laat nu met de deksel op de pan op zeer laag vuur 2 ½ tot 3 uur stoven.
Schil ondertussen de aardappels en kook ze gaar. Giet ze af.
Verwarm de melk even bv. in de magnetron.
Stamp de aardappels met een pureestamper en roer er de warme melk en een klonte boter door. Breng de puree op smaak met nootmuskaat.
Verwarm de oven voor op 220 º.
Als het vlees gaar is verwijder dan de kruidnagels en de laurierblaadjes.
Doe nu het vlees en het stoofvocht over in een ovenschaal en bedek het met een laag aardappelpuree. Strooi er wat paneermeel overheen en leg er wat klontjes boter op.
Bak het gerecht in ca. 15-20 minuten mooi goudbruin.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Hoofdgerechten

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas   0

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas Het aspergeseizoen is weer geopend, dus we kunnen weer volop genieten van het witte en groene goud! Persoonlijk vind ik de groene asperges het lekkerst, [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety