Halve liter saus
- 1 pak (500 gram) gezeefde tomaten
- 1dl. rode wijn
- 1 prei
- 1 ui
- 3 worteltjes
- 3 takjes bladselderij
- 4 takes peterselie
- 3 takjes verse tijm of 1tlgedroogde tijm
- 4 blaadjes verse basilicum of 1 tl. gedroogde basilicum
- 4 takjes oregano of 1½ gedroogde oregano
- peper, zout
- 2 el. crème fraîche
- 10 sprietjes bieslook
Doe de gezeefde tomaten samen met de wijn in een pan.
Maak de prei schoon en snijd deze in dunne ringen.
Pel de ui en snijd deze klein.
Was de worteltjes en snijd deze klein.
Was en droog de tuinkruiden en knip ze fijn.
Voeg de prei, ui, worteltjes en tuinkruiden toe aan het mengsel van gezeefde tomaten en wijn.
Laat de saus circa 20 minuten zachtjes trekken met het deksel op de pan.
Neem daarna het deksel van de pan en laat de saus vervolgens inkoken tot circa een ½ liter.
Breng de saus op smaak met peper, zout en suiker.
Roer op het laatst de crème fraîche er doorheen.
Garneer met fijngeknipte bieslook.
Lekker bij geroosterd rundvlees en kip.
Bereidingstijd. ca. 35 minuten