Ingezonden recept: Zomer spaghetti met tomaten en brie

Ingezonden door: Linda Voskuil

Zomer spaghetti met tomaten en brie: Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 300 gram spaghetti
  • 500 gram courgettes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
  • 1 limoen (zowel sap en rasp)
  • 6 rijpe tomaten (van vel ontdaan) en in stukjes gesneden
  • 140 gram brie
  • zout en vers gemalen zwarte peper

Voorbereiding
Kook de spaghetti in een pan kokend water met zout in 10-12 minuten totdat zij beetgaar zijn, korter of langer volgens aanwijzing verpakking.

Snijd de courgettes in de lengte doormidden en dan in stukjes.

Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de courgettes en knoflook 3-4 minuten, totdat ze zacht zijn.

Voeg de limoenrasp, tomaten en 3 eetlepels van het pasta water toe (net genoeg om een saus te maken). Kook dit 2-3 minuten totdat de tomaten zacht beginnen te worden.

Haal de pan van de hittebron en roer de brie door de saus. De brie gaat dan smelten en strooi en zout, peper en citroensap naar smaak toe.

Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de tomatensaus.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!


Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*