Ingezonden recept: Zomer spaghetti met tomaten en brie

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

Ingezonden door: Linda Voskuil

Zomer spaghetti met tomaten en brie: Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 300 gram spaghetti
  • 500 gram courgettes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
  • 1 limoen (zowel sap en rasp)
  • 6 rijpe tomaten (van vel ontdaan) en in stukjes gesneden
  • 140 gram brie
  • zout en vers gemalen zwarte peper

Voorbereiding
Kook de spaghetti in een pan kokend water met zout in 10-12 minuten totdat zij beetgaar zijn, korter of langer volgens aanwijzing verpakking.

Snijd de courgettes in de lengte doormidden en dan in stukjes.

Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de courgettes en knoflook 3-4 minuten, totdat ze zacht zijn.

Voeg de limoenrasp, tomaten en 3 eetlepels van het pasta water toe (net genoeg om een saus te maken). Kook dit 2-3 minuten totdat de tomaten zacht beginnen te worden.

Haal de pan van de hittebron en roer de brie door de saus. De brie gaat dan smelten en strooi en zout, peper en citroensap naar smaak toe.

Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de tomatensaus.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Ingezonden

Ingezonden recept: Snelle soep voor de magnetron

Ingezonden recept: Snelle soep voor de magnetron   0

kookpt 62 stuurde ons het volgende recept: wat een leuke site is dit.Ben een oma van 62 jaar maar vind het elke keer nog leuk om lekker te koken voor gasten,familie [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety