Ingezonden recept: Cannelloni met gehakt & spek

Ingezonden recept: Cannelloni met gehakt & spek

Ingezonden door: MissAiesj

Hoofdgerecht voor 4 personen: Cannelloni met gehakt & spek

  • 16 cannellonipijpjes
  • 2 ajuinen
  • 2 teentjes look
  • 400 gram gepelde tomaten in blokjes
  • 140 gram tomatenpuree
  • 400 gram gehakt varken-kalf
  • 100 gram gerookte spekreepjes
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 half rundsbouillonblokje
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 100 gram gruyere
  • Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 laurierblad
  • Verse basilicum
  • Verse oregano
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 8 dl melk

Snij 1 ajuin heel fijn. Stoof aan in wat olijfolie en voeg het gehakt toe. Rulbakken, wat italiaanse kruiden en peper toevoegen, en het halve rundsbouillonblokje. Voeg 1.5 dl water toe en laat rustig inkoken. Bak de spekreepjes en laat uitlekken op wat keukenpapier.
Snij dan de tweede ajuin en de look grof, stoof aan en voeg de gepelde tomaten, de tomatenpuree en 4 dl water toe. Kruiden met peper & zout, de verse basilicum, oregano, suiker, paprikakruiden en het laurierblad. Laat een half uurtje pruttelen onder een deksel, vis de laurier er terug uit en mix dan tot een gladde saus.
Vergeet het lauriervissen niet, want ik weet uit goede bron dat gemixte laurier geen aangename smaaksensatie is.
Laat het gehaktmengsel afkoelen en meng er dan de spekjes, het ei, het paneermeel en de parmezaanse kaas onder.
Maak een bechamelsaus met de bloem, boter en melk.
Giet de tomatensaus in een ovenschotel. Vul de cannellonirolletjes met het gehaktmengsel en leg ze naast elkaar in de tomatensaus.
Bedek met de bechamelsaus en werk af met de gruyere. 45 minuten in de oven op 180°C.
Het presenteert niet zo mooi, maar dat wordt duizend keer gecompenseerd door de smaak. Puur comfortfood!

 

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*