Indiase vis

Telkens weer verbaas ik me over de verrassende manier van kruiden die gebruikt wordt in de Indiase eetcultuur. Hier weer zo’n toppertje waar de kruiden absoluut de vis verrijken.

  • 500 gram stevige kabeljauwfilet, in blokjes van 2 cm gesneden
  • 500 gram gehakte paksoi
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 eetlepel zwart mosterdzaad
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 eetlepel tandoori kerriepasta
  • 2 eetlepels verse munt, gehakt
  • 1 eetlepel verse koriander, gehakt
  • 250 ml tomatenpuree
  • 100 gram yoghurt
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels geroosterde kokos versgeraspt

Verwarm de plantaardige olie in een wok op matig vuur. Roerbak de ui, het mosterdzaad, de koriander, komijn, kurkuma en kerrie pasta 3 minuten tot de ui glazig is. Voeg de vis toe en roerbak deze in 5 minuten bijna gaar.
Roer de munt, koriander en tomatenpuree erdoor en laat het geheel 5 minuten sudderen tot alles goed warm is. Draai het vuur lager, voeg de yoghurt toe. Verwarm het geheel 2 minuten zonder dat het kookt. Schep uit de wok. Zet apart en houd  warm.
Verwarm de sesamolie in een schone wok op matig vuur. Roerbak de knoflook in 2 minuten goudbruin. Draai het vuur hoger. Voeg de paksoi en de kokos toe. Roerbak het geheel 3 minuten tot de paksoi gaar is.
Verdeel dit over 4 borden. Schep de vis er op.

 

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*