Indiase vis

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

Telkens weer verbaas ik me over de verrassende manier van kruiden die gebruikt wordt in de Indiase eetcultuur. Hier weer zo’n toppertje waar de kruiden absoluut de vis verrijken.

  • 500 gram stevige kabeljauwfilet, in blokjes van 2 cm gesneden
  • 500 gram gehakte paksoi
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 eetlepel zwart mosterdzaad
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 eetlepel tandoori kerriepasta
  • 2 eetlepels verse munt, gehakt
  • 1 eetlepel verse koriander, gehakt
  • 250 ml tomatenpuree
  • 100 gram yoghurt
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels geroosterde kokos versgeraspt

Verwarm de plantaardige olie in een wok op matig vuur. Roerbak de ui, het mosterdzaad, de koriander, komijn, kurkuma en kerrie pasta 3 minuten tot de ui glazig is. Voeg de vis toe en roerbak deze in 5 minuten bijna gaar.
Roer de munt, koriander en tomatenpuree erdoor en laat het geheel 5 minuten sudderen tot alles goed warm is. Draai het vuur lager, voeg de yoghurt toe. Verwarm het geheel 2 minuten zonder dat het kookt. Schep uit de wok. Zet apart en houd  warm.
Verwarm de sesamolie in een schone wok op matig vuur. Roerbak de knoflook in 2 minuten goudbruin. Draai het vuur hoger. Voeg de paksoi en de kokos toe. Roerbak het geheel 3 minuten tot de paksoi gaar is.
Verdeel dit over 4 borden. Schep de vis er op.

 

Lekker Tafelen
Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!
Lekker Tafelen

0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Gehakt gerechten

Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje

Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje   0

 Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje Iedereen mag er het zijne van vinden, maar ik ben blij dat we ieder jaar weer onze eigen speciale Hollandse koninklijke feestdag hebben. Dit jaar voor het eerst een [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety