Huisgemaakte zachte witte bollen

Huisgemaakte zachte witte bollen

In een klein uurtje maak je verse, zachte witte bollen voor op je ontbijttafel. Zo simpel is dat. Leuk om te doen en vooral voor kinderen een enorm feest.

Vermeng 500 gram bloem met 10 gram zout en 20 gram basterdsuiker en doe in het kuiltje 20 gram aangemaakte gist met 3 dl. lauwwarme melk, een half ei en 75 gram gesmolten boter. Volg verder het basisrecept, maar verdeel het deeg na de eerste keer rijzen in 16 kleine porties. Vorm hier bolletjes van en laat ze op een ingevette bakplaat voor de tweede keer rijzen. Bestrijk de bolletjes een paar keer met losgeklopt ei en bak ze in 10-15 minuten bruin en gaar op 240 graden.

De broodjes kun je decoreren met sesamzaad, maanzaad of bijvoorbeeld pompoenpitten.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*