Huisgemaakte zachte witte bollen

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Huisgemaakte zachte witte bollen

In een klein uurtje maak je verse, zachte witte bollen voor op je ontbijttafel. Zo simpel is dat. Leuk om te doen en vooral voor kinderen een enorm feest.

Vermeng 500 gram bloem met 10 gram zout en 20 gram basterdsuiker en doe in het kuiltje 20 gram aangemaakte gist met 3 dl. lauwwarme melk, een half ei en 75 gram gesmolten boter. Volg verder het basisrecept, maar verdeel het deeg na de eerste keer rijzen in 16 kleine porties. Vorm hier bolletjes van en laat ze op een ingevette bakplaat voor de tweede keer rijzen. Bestrijk de bolletjes een paar keer met losgeklopt ei en bak ze in 10-15 minuten bruin en gaar op 240 graden.

De broodjes kun je decoreren met sesamzaad, maanzaad of bijvoorbeeld pompoenpitten.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Lunchen

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety