Huisgemaakte mini-quiches in alle smaken.

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Huisgemaakte mini-quiches in alle smaken.

Smeuïge mini-quiches gevuld met ragoutachtige vullingen worden op een feestje altijd bijzonder gewaardeerd. Met ons basisrecept voor hartige taartbodem kun je alle kanten op en is het ook voor jou weggelegd om je gasten te verwennen met je eigen creatie.

Met ons basis recept kun je 16 bodempjes maken van ca. 5 cm. Hieronder tref je het recept voor de quiche creme waarmee je ook 16 bodems kunt vullen. Uiteraard hangt dit wel af van de grootte van je vormpjes.

Quichecrème (basisrecept)

  • 3 1/2 dl. room
  • 3 grote eieren
  • zout, peper, nootmuskaat

Klop de room en eieren luchtig op. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Bewaar de crème tot je gaat bakken. Ca. 4 dl. crème is genoeg voor een quiche van 25 cm. of 16 mini-quiches van ca. 5 cm.

Voorbeelden van vullingen voor je mini-quiche:

  • Verse Franse Roquefort met blokjes gesschilde appel
  • Zeer dungesneden gerookte alm met fijngehakte dille
  • Stukjes ham en geraspte gruyère (klop hierbij wat Dijon mosterd door de bovenstaande quichecrème)
  • Kleine champignons of andere paddestoelen die je even bakt in wat boter tot ze mooi zacht zijn.
  • Rode, groene en gele paprika, ook deze eerst even in wat boter zacht bakken.

Zo maak je de mini-quiches:

  1. Maak het complete basisrecept en gebruik hierbij kleine vormpjes van ca. 5 cm.
  2. Maak de vulling. Doe in elk vormpje een flinke eetlepel van deze vulling.
  3. Maak de quichecrème en schep een lepel van deze crème op elk vormpje.
  4. De mini-quiches vervolgens ca. 15 minuten bakken in een op 190 graden voorverwarmde oven. Of tot de vulling iets opbolt en lichtbruin is.
  5. Serveer de mini-quiches direct.

Tip:

  • Het basis recept is prima in te vriezen, waardoor je altijd iets in huis hebt om op elk onverwacht moment een gezellige bourgondische avond met een wijntje en deze mini-quiches te organiseren.
  • Naast een borrelhapje is de mini-quiche ook erg leuk om als voorgerechtje te serveren.
Lekker Tafelen
Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!
Lekker Tafelen

3 Reacties

  1. Lekker Tafelen Auteur 11:47, apr 25, 2013

    En, zijn ze gelukt?

    Reageer op deze reactie
  2. Miranda 20:28, mei 10, 2011

    Erg lekker die mini quiches.
    succes!

    Miranda

    Reageer op deze reactie

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje

Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje   0

 Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje Iedereen mag er het zijne van vinden, maar ik ben blij dat we ieder jaar weer onze eigen speciale Hollandse koninklijke feestdag hebben. Dit jaar voor het eerst een [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety