Huisgemaakte mini-quiches in alle smaken.

Huisgemaakte mini-quiches in alle smaken.

Smeuïge mini-quiches gevuld met ragoutachtige vullingen worden op een feestje altijd bijzonder gewaardeerd. Met ons basisrecept voor hartige taartbodem kun je alle kanten op en is het ook voor jou weggelegd om je gasten te verwennen met je eigen creatie.

Met ons basis recept kun je 16 bodempjes maken van ca. 5 cm. Hieronder tref je het recept voor de quiche creme waarmee je ook 16 bodems kunt vullen. Uiteraard hangt dit wel af van de grootte van je vormpjes.

Quichecrème (basisrecept)

  • 3 1/2 dl. room
  • 3 grote eieren
  • zout, peper, nootmuskaat

Klop de room en eieren luchtig op. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Bewaar de crème tot je gaat bakken. Ca. 4 dl. crème is genoeg voor een quiche van 25 cm. of 16 mini-quiches van ca. 5 cm.

Voorbeelden van vullingen voor je mini-quiche:

  • Verse Franse Roquefort met blokjes gesschilde appel
  • Zeer dungesneden gerookte alm met fijngehakte dille
  • Stukjes ham en geraspte gruyère (klop hierbij wat Dijon mosterd door de bovenstaande quichecrème)
  • Kleine champignons of andere paddestoelen die je even bakt in wat boter tot ze mooi zacht zijn.
  • Rode, groene en gele paprika, ook deze eerst even in wat boter zacht bakken.

Zo maak je de mini-quiches:

  1. Maak het complete basisrecept en gebruik hierbij kleine vormpjes van ca. 5 cm.
  2. Maak de vulling. Doe in elk vormpje een flinke eetlepel van deze vulling.
  3. Maak de quichecrème en schep een lepel van deze crème op elk vormpje.
  4. De mini-quiches vervolgens ca. 15 minuten bakken in een op 190 graden voorverwarmde oven. Of tot de vulling iets opbolt en lichtbruin is.
  5. Serveer de mini-quiches direct.

Tip:

  • Het basis recept is prima in te vriezen, waardoor je altijd iets in huis hebt om op elk onverwacht moment een gezellige bourgondische avond met een wijntje en deze mini-quiches te organiseren.
  • Naast een borrelhapje is de mini-quiche ook erg leuk om als voorgerechtje te serveren.
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



5 comments

Schrijf een reactie
  1. carla
    carla 27 mei, 2014, 12:59

    lekker, dus er komt geen bladerdeeg of filo aan te pas? kan ik het ook in een muffin vorm bakken? zijn de taartjes zonder deeg stevig genoeg om met de hand te eten?

    Reply this comment
  2. Lekker Tafelen
    Lekker Tafelen Author 25 april, 2013, 11:47

    En, zijn ze gelukt?

    Reply this comment
  3. Miranda
    Miranda 10 mei, 2011, 20:28

    Erg lekker die mini quiches.
    succes!

    Miranda

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*