Varkensmedaillons gegratineerd met tomaat en Parmezaan. Mmmmm o lala dit is me toch lekker ! Haal met mooi weer lekker de Italiaanse –Toscaanse keuken in huis. Niet alleen vers, maar ook mooi, kleurrijk en vreselijk lekker. Je proeft de zon op je bord en waant je aan een warm strandje aan de Middellandse zee. Eet dit met geroosterde verse cherry tomaten, beetje Italiaanse kruiden, zout, peper en flink olijfolie en serveer er pasta naar keuze bij of vers geroosterde aardappelpartjes met zeezout, tijm, rozemarijn en flink olijfolie. Het hele gezin smult.
- 500 gram verse varkenshaas (medaillons)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zeezout en Zwarte peper
- 4 eetlepels paneermeel (of toastkruim)
- 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 3 eetlepels olie uit potje van zongedroogde tomaten
- 8 zongedroogde tomaatjes
- 1 bosje verse basilicum (gesnipperd)
- 1 bosje verse peterselie (gesnipperd)
- Groentebouillon
- Rode wijn (Chianti)
- 1 doosje verse cherry tomaten
- Pasta (naar keuze), spaghetti, penne, tagliatelle
- Óf Vers gesneden aardappelpartjes
Snijd van de varkenshaas medaillons of laat de slager dat doen en sla ze desnoods nog een beetje plat. Smeer ze in met zout en peper. Doe olijfolie in een pan, laat heet worden en kort rondom bruin bakken. Haal ze uit de pan en leg ze in een (glazen) ovenschaal. Voeg nu groentebouillon én de rode wijn toe zodat ze nét onderstaan (niet teveel dus). Neem het broodkruim, voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe, de zongedroogde tomaatjes, de olie uit de pot (zonde om niet te gebruiken) en de fijngesneden kruiden. Roer dit door elkaar totdat je een ietwat vast, maar dik romig mengsel krijgt. Leg nu op elke medaillon 1 el van dit lekkere mengsel. Verdeel gelijkmatig. Warm de oven voor tot 200 graden (hetelucht 180 graden) en zet de schaal met medaillons erin. Laat nu 15 tot 20 minuten garen. Geef het de laatste 5 minuten een tik met de grill erbij want zo wordt het korstje lekker knapperig. Neem tegelijkertijd een tweede ovenschaal, vul die met de cherry tomaten. Peper en een snufje zout, Italiaanse kruiden en flink olijfolie en rooster deze mee. Kook tegelijkertijd de pasta naar keuze al dente óf neem verse aardappelpartjes, zeezout, tijm, rozemarijn en flink olijfolie en rooster deze mee. Wat men lekker vindt. Dit gerecht is verschrikkelijk, verslavend, lekker ! Eet smakelijk.