Het mosselseizoen is weer begonnen. Verse Zeeuwse mosselen, je kunt er heerlijke dingen mee maken. Als je lekker pittig Aziatisch wilt tafelen kies dan deze verse Zeeuwse mosselen en maak er een heel leuk voorgerecht van. Mosselen op deze wijze bereid zijn vreselijk lekker. Je kan er ook een hoofdmaaltijd van maken, verdubbel dan de hoeveelheden. Dit gerecht kun je ook in een wok bereiden. Roerbak ze dan met noedels en je hebt een hemelse Aziatische maaltijd met vers zeebanket. Roerbak dan ook wat grote garnalen mee. Dit is een zelfbedacht receptje waar je alle kanten mee op kunt en dat is het leuke van dit idee.
Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem
Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.
Verse Zeeuwse Mosselen
- 1 kilo verse Zeeuwse mosselen
- ½ tl sesamolie
- 2 el olijfolie
- ½ el gehakte knoflook
- ½ tl chilipoeder
- ½ el geraspte verse gember
- 1 lente ui gehakt
- 150 ml kokosmelk (ongezoet)
- 2 el verse koriander (fijn)
Voor de saus:
- 1 el suiker
- 350 ml visbouillon
- 1 tl zest van een limoen (geraspte schil)
- 2 el citroengras (fijngehakt)
- 1 el gesnipperde sjalot
- 1 tl zwarte peperkorrels
- ½ tl zeezout
Maak eerst de saus. Meng alle ingrediënten door elkaar en laat het wat inkoken. Zet dan apart. Neem een grote pan met deksel. Verwarm de olijfolie met sesamolie. Wees voorzichtig met sesamolie want dat is een hele sterke smaakmaker. Voeg knoflook, chilipeper, gember en lente ui toe, goed roeren. Voeg de gewassen mosselen toe (alleen de dichte) en schud even. Deksel erop en laat 2 minuten flink koken. Ze staan nu open, voeg de saus toe en kook die 2 minuten mee. Voeg als laatste kokosmelk en koriander toe en roer alles goed door elkaar. Verdeel nu over 2 voorverwarmde borden, schep de lekkere saus erover die op de bodem van de pan ligt en genieten maar.