Spaghetti met huisgemaakte pesto

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Spaghetti met huisgemaakte pesto

Lekker vers, en bijzonder eenvoudig gemaakt, is deze pastaschotel. Je maakt zelf de pesto en dat is dan ook direct de enige toevoeging aan je salade. Serveer met pepperonata.

  • 300 gram spaghetti
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • 30 gram basilicumblaadjes
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp 25 gram kaas. Maal de pijnboompitten, kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg het basilicum en de olie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de pesto en 2-3 el kookvocht toe aan de pasta en schep om. Voeg eventueel wat extra kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken. Rasp de rest van de kaas erover en serveer direct.

 


1 Reactie

  1. g 15:04, feb 24, 2013

    dit is zo heerlijk,pesto pasta.
    je moet inderdaad zelf de pesto proberen te maken,dan smaakt de pasta nog veel smakelijker.
    het lijkt moeilijker dan is.
    en dan weer met strooi kaas.

    Reageer op deze reactie

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Hoofdgerechten

Verse Lente quiche; Proef het voorjaar!

Verse Lente quiche; Proef het voorjaar!   2

Een koude dag in het voorjaar? Even geen zin in een salade, of een andere lichte hap? Probeer dan deze lente quiche. Boordevol verse groenten, eieren (pasen) en spek. Een [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety