Provençaalse kabeljauwschotel – Blijf je in Nederland tijdens je vakantie? Of ben je misschien al terug van vakantie? Haal dan in de keuken de Zuiderse vakantiestemming terug met deze Provençaalse kabeljauwschotel.
De warme aroma’s en kleuren van mediterrane groenten en kruiden maken van deze gebakken kabeljauw een waar eetfestijn.
Laat je nu niet weer door de prijs verleiden om voor pangasius te kiezen. Kabeljauw is steviger van structuur, wordt gevangen door onze lokale vissers en is echt smaakvoller in dit gerecht.
Kabeljauw; De lekkerste recepten voor jouw inspiratie
Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.
Provençaalse kabeljauwschotel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 kabeljauwhaasjes in mootjes gesneden
- 1 knoflookteentje, gepeld en in plakjes gesneden
- 1 sjalot, fijn gesnipperd
- stukje gember van 1 cm, geschild en in staafjes gesneden
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden, zaadlijsten verwijderd
- 1 rode punt paprika, in blokjes gesneden, zaadlijsten verwijderd
- 250 g peulen, elk in 3 gesneden
- halve courgette in plakken gesneden
- 1 lente-ui, in schijfjes
- 1 tomaat in 6 parten
- 50 g groene olijven zonder pit
- sap van 1 citroen
- 2 el bloem
- paprikapoeder
- Provençaalse kruiden (bv rozemarijn, tijm, salie, marjolein)
- basilicumblaadjes in reepjes
- zwarte peper van de molen
- snuifje zeezout
- 4 el olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de Provençaalse kabeljauwschotel:
Verhit twee eetlepels olijfolie in een warme wokpan en bak de sjalot, de knoflook en de gember aan. Doe er de overige groenten behalve de tomaten bij en bak ze gedurende een 5 minuten op middelhoog vuur aan. Voeg de tomaten toe en roerbak nog 2 minuten. Schep uit de wok en houd warm in de oven.
Bestrooi de kabeljauwmootjes met de bloem en kruid af met het paprikapoeder en de Provençaalse kruiden. Verhit de overige olijfolie in de wok, doe de kabeljauw erbij samen met de olijven. Bak de mootjes kabeljauw gaar.
Verdeel de groenten over de voorverwarmde borden, leg de vis en de olijven er willekeurig op.
Roer met het citroensap het aanbaksel los in de wok en serveer het sausje over de kabeljauw.
Kruid de Provençaalse kabeljauwschotel af met zwarte peper, zeezout en strooi enkele basilicum reepjes op het bord.
Tafel lekker !!
We hebben lekker getafeld. Uitstekend recept maar over 1 onderdeel heb ik wel getwijfeld en er maar wat minder van genomen en dat zijn de groene olijven. Moeten dat er inderdaad 50 zijn? Ik heb maar een tikfout verondersteld.
50 g Bert, dus 50 gram ? Dat is echt meer dan genoeg ?
Vooral de functie Printen/Opslaan vind ik zeer geslaagd. Hoef ik niet de desbetreffende website op de computer op te zoeken om te koken en kan het later altijd weer terug vinden bij mijn opgeslagen recepten.
Thx Bob…. laat je het af en toe even weten of die recepten dan ook gelukt zijn?
We hebben gisteren de Provençaalse kabeljauw schotel gegeten.
Het hebt ons voortreffelijk gesmaakt.
Dank u wel voor het recept.
Groetjes maja quak
Superleuk om te horen Maja en thx for sharing ?