Spaghetti met pittige tomatensaus en Parmezaan. Nog een lekker bord pasta met heel veel soorten smaak. Het hoeft niet altijd met gehakt of vis. Een bordje pasta met een luxe, pittige, veredelde tomatensaus is ook erg lekker. Ook dit is een prima lunchgerecht.
500 gram spaghetti
1 ui (gesnipperd)
3 teentjes knoflook (gesnipperd)
1 chili pepertje (fijn, zonder zaad)
½ potje kappertjes
3 eetlepels olijfolie
Tomatenpuree (blikje)
½ verpakking gezeefde tomaten
1 blikje tomatenblokjes
2 theelepels gedroogde basilicum
2 theelepels oregano
Suiker
Zeezout
Zwarte peper
125 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
Kook de spaghetti (of andere pasta) in een pan met wat zout water al dente zoals is aangegeven op de verpakking. Koekenpan nemen, olijfolie erin, de ui, knoflook en fijngehakte kappertjes toevoegen en glazig laten worden. Tomatenpuree, de tomatenblokjes en de gezeefde tomaten toevoegen en 5 minuten laten koken. De kruiden toevoegen en de chilipeper toevoegen. Goed doorroeren, 10 minuten laten pruttelen zodat er een mooie, dikke saus ontstaat. Proeven en flink op smaak brengen met zout, peper en suiker. Warme spaghetti over vier voorverwarmde borden verdelen, saus erover gieten en geraspte Parmezaan erop en smullen maar.