Pasta aglio olio met tomaten, rucola en Parmezaan

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Pasta aglio olio met tomaten, rucola en Parmezaan

Pasta aglio olio met tomaten, rucola en Parmezaan. Dit is een wel hele bekende Italiaanse pasta die wereldwijd heel veel wordt gegeten. Wij hadden hem gegeten in de tuin want het was eens mooi weer. Hij is lekker pittig, maar ook romig door de olijfolie. Echt een lekker licht lunchgerecht met wat pit en heel snel klaar.

  • 400 gram spaghetti
  • 1 bakje verse Cherry tomaten
  • 1 zak verse Rucola salade
  • 3 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 chili pepertjes (gedroogd)

Óf

  • 1 vers pepertje (fijn, zonder zaad)
  • Olijfolie
  • 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

Kook de spaghetti al dente zoals is aangegeven op de verpakking. Cherry tomaten wassen en in partjes van 4 snijden. Knoflookteentjes persen. Flink olijfolie in de pan, tomatenpartjes, knoflook en pepertjes toevoegen en beetje laten roosteren op hoog vuur. Gekookte spaghetti in de pan en alles goed door elkaar roeren. De zak rucola openen, zo nodig wat bijsnijden en over de borden verdelen. Spaghetti op de rucola leggen, nog een beetje olijfolie erover (zo wordt het lekker romig), geraspte Parmezaanse kaas erover en je hebt een heerlijk bordje Italiaanse pasta.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Pasta

Macaroni-taart met chinese kool en tomaatjes

Macaroni-taart met chinese kool en tomaatjes   0

Durf jij te variëren? Maak van je macaroni dan eens niet de standaard, maar serveer een macaroni taart. De kinderen vinden het geweldig, het is voedzaam en zit boordevol verse [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety