Paksoi is zo veelzijdig!! Je kan het roerbakken, rauw in een stamppot verwerken, in een salade past de paksoi ook erg goed. Maar ook kan je de bladeren vullen met bijvoorbeeld gehakt. De paksoi heeft ook een lekkere pittige smaak. En een bijkomend voordeel het is het hele jaar in Nederland te verkrijgen. Maar probeer eerst deze heerlijke stamppot eens!!
- 1 kg aardappels kruimig, geschild en in stukken
- 2 struiken paksoi
- 100 g belegen kaas (stukje), in blokjes
- 3 bosuitje in ringetjes
- 75 g cashewnoten ongezouten, grof gehakt
- 1/2 theelepel paprikapoeder (mild)
- 1 1/2 dl melk
Kook de aardappelen in een klein beetje water met zout gaar. Snijd de stengels en het blad van de paksoi in smalle reepjes. Rooster in een droge koekenpan de cashewnoten lichtbruin. Schep de paprikapoeder erdoor en laat ze op een bord afkoelen. Verwarm in een steelpan de melk op laag vuur. Giet de aardappelen af en stamp ze met melk tot een smeuïge puree. Schep de kaasblokjes, de paksoi, zout en (versgemalen) peper naar smaak erdoor en verwarm de stamppot nog een paar minuten op laag vuur. Meng de cashewnoten met de bosui en strooi dit over de paksoi stamppot.