Regenboogpeen ovenschotel met merguez worstjes – Naar de markt gaan doe ik graag, er hangt altijd een gezellig sfeertje. De groente en het fruit ligt er volop uitgestald, alles in kratten en zo van de veiling. Is toch veel verser dan al dat voorverpakte spul van de supermarkt wat al voor je gewassen en gesneden is? Je ziet er steeds weer nieuwe dingen. Ik hou ervan om nieuwe smaken te ontdekken. Zo ook deze regenboog peen. Ik kende ze niet maar was op slag verliefd, wat een mooie kleuren!! Die kon ik dus niet weerstaan en heb maar gelijk een kilo van die kleurrijke wortels gekocht, samen met wat zoete aardappels leek het me een ideale match voor een ovenschotel. De smaak is vrijwel hetzelfde als die van de bekende oranje wortels, dus ook voor de kinderen een ideale groente. Ze eten het natuurlijk wel wat makkelijker als het er leuk uitziet. En niet te vergeten voor de kok is het een makkelijke ovenschotel die ook nog eens bommetje vol met vitamines zit. Het is een kwestie van schillen, snijden en mengen en dan kan het zo de oven in. Je kan er zelfs je vlees zoals kipkluifjes of van die heerlijke merguez worstjes tussen leggen. Zo hou je tijd over om nog even wat anders te doen voordat je gaat eten.
Regenboogpeen ovenschotel met merguez worstjes en kippenvleugeltjes
Ovenschotel voor 4-6 personen
- 1 kg regenboog peen
- 1 grote of 2 kleine zoete aardappels
- 4 aardappels
- 1 ui
- 2 rode uien
- 500 gram kerstomaatjes
- rozemarijn
- tijm
- 2 teentjes knoflook geschaafd
- peper
- zout
- 4-6 merguez worstjes
- 500 gram kippenvleugeltjes
- olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de wortels en de zoete aardappel en snij ze in stukken,Verdeel deze over de bakplaat. Snij de aardappels en de uien in parten en doe ze bij de wortels. Ris een paar takjes tijm erboven en strooi met zout en peper naar smaak. Schaaf de knoflook of doe ze door de pers. Giet er nu ongeveer 4 eetlepels olijfolie over en meng alles goed. Kruid de kippenvleugeltjes en steek deze er samen met de worstjes en 2 takken rozemarijn tussen. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat dit ongeveer 30 tot 45 minuten bakken. Het ligt er een beetje aan hoe groot je plaat is en hoe vol deze ligt. Je kan het beste een stukje wortel nemen om te testen. Verdeel er de laatste 5 min de kerstomaatjes over zodat deze warm kunnen worden.
Eet smakelijk!!
Superlekker gerecht!!
heel lekker